Visar 10 whiskyprovningar i Stockholm

Whiskyprovning Stockholm

Letar du efter en bra whiskyprovning i Stockholm? Här kan du användbar info om whiskyprovningar i Stockholm. Exempelvis omdömen, priser och datum för Stockholms whiskyprovningar.

Hur går en whiskyprovning till?

Vill du få reda på vad du kan förvänta dig av en whiskyprovning? Ta en titt på youtubeklippet och känn in atmosfären.

Whiskyprovningar direkt i din e-post

Vill du får mer information om erbjudanden gällande whiskyprovningar i Stockholm? Vi mailar dig när vi får reda på en bra whiskyprovning i Stockholm. Skriv upp dig nedan!

Whiskyprovning

Konsten att smaka whisky är mycket enklare än du tror. Du kan läsa så många recensioner och whiskyprovningsanteckningar som refererar till en whisky som har smak av exempelvis mörk choklad eller bränt gummi. Det kan få en att undra om man har smakat samma whisky. Men hur lär man sig att plocka upp sådana extrema och uttrycksfulla egenskaper? Som så mycket annat i livet handlar det om erfarenhet. Det gäller att gå på så många whiskyprovningar som möjligt. Ju fler whiskyprovningar, desto bättre och mer exakt kan din whiskyprovning bli. En annan viktig sak att påpeka är att den sanna karaktären på whisky, till skillnad från de flesta andra spritsorter, kommer efter en viss tid, så det är viktigt att inte dricka whiskyn för snabbt under en whiskyprovning. Det är också viktigt att komma ihåg att smaken är en personlig sak och att det inte finns några rätta eller fel svar under en whiskyprovning.

En vanlig fråga och en som bara du kan svara på. Ska man lägga vatten i sin whisky? Det handlar enbart om personliga smak. Pröva alltid whisky i sitt naturliga tillstånd först och tillsätt sedan vatten eftersom detta kan frigöra ytterligare smaker och komplexitet, särskilt i whiskysorter med högre alkoholnivå. Det är mycket trevligare med vatten i vissa fall och hur mycket vatten du lägger är upp till dig. Mer om detta får du lära dig när du väl tar dig till en whiskyprovning.

Whiskyprovning Stockholm

Om du går på en whiskyprovning i Stockholm är det ofta ett tema på whiskyprovningen. En variant är att pröva olika whiskysorter från ett visst land, en annan är exempelvis pröva rökiga whiskys. Många whiskyprovningar är även inriktade på nybörjare så att man får lära sig grunderna i hur man smakar whisky på ett korrekt sätt. En del företag i Stockholm har ofta två varianter av whiskyprovningar. En exklusiv whiskyprovning som är dyrare eftersom man prövar whiskysorter som är dyrare. De lite dyrare whiskyprovningarna brukar kosta runt 1000 SEK och de vanliga whiskyprovningarna i Stockholm brukar ligga mellan 400-600 SEK.

Öppen whiskyprovning Stockholm

En öppen whiskyprovning är en provningen som vem som helst kan anmäla sig till och det finns inget krav på hur många man måste vara. Det finns en del krogar och andra företag som arrangerar öppna whiskyprovningar i Stockholm. Vi försöker lista alla Stockholms whiskyprovningar på den här sidan. Det finns tre olika sätt att boka en whiskyprovning i Stockholm genom vår lista. Vissa whiskyprovningar går att boka och betala direkt genom vår sida. Vi listar även de upplevelseföretag som arrangerar whiskyprovningar och de bokar man separat genom deras webbsidor. Vi vill dock inte utesluta någon whiskyprovning i Stockholm och därför kan du hitta några företag som det kan vara lite krångligare att boka sin whiskyprovning.

Whiskyprovningar för större sällskap

Är ni ett företag eller en större grupp människor kan det vara bra att välja en whiskprovning som är inriktad på större sällskap. De flesta företag erbjuder och skräddarsyr whiskyprovningar för större sällskap. Detta kan vara perfekt om man ska göra något tillsammans på företaget eller kanske en svensexa. Fördelar med detta är att man får bestämma mer om innehållet och kan välja datum för whiskyprovningen själv. För att få boka en whiskyprovning i Stockholm för större sällskap bör man vara minst 10 personer. Vi hjälper gärna till och bokar din whiskyprovning i Stockholm. Kontakta oss här !

Tips på whiskyprovning Stockholm?

Har du tips på en whiskyprovning i Stockholm? Tveka inte på att kontakta oss, då vårt mål är att samla alla whiskyprovningar i Stockholm på en och samma plats.

Återställ lösenord