Visar 8 vinprovningar i Göteborg

Vinprovning Göteborg

Letar du efter en bra vinprovning i Göteborg? Här kan du användbar info om vinprovningar i Göteborg. Exempelvis omdömen, priser och datum för Göteborgs vinprovningar.

Hur går en vinprovning till?

Vill du få reda på vad du kan förvänta dig av en vinprovning? Ta en titt på youtubeklippet och känn in atmosfären.

Vinprovningar direkt i din e-post

Vill du får mer information om erbjudanden gällande vinprovningar i Göteborg? Vi mailar dig när vi får reda på en bra vinprovning i Göteborg. Skriv upp dig nedan!

Vinprovning

Vinprovningar har funnits lika länge som produktionen av vin, men en mer formaliserad metod har sedan 1300-talet långsamt växt fram. Nuförtiden använder sig professionella vinprovare (såsom sommelierer och vininköpare) av en terminologi för att beskriva de olika upplevda smakerna, dofterna och generella egenskaper av ett vin. Det är nämligen inte bara utifrån ett vins smak som ett vin bedöms på, utan på en vinprovning ska ett vin analyseras även utifrån färg, doft och helhetsintryck. När man ska undersöka ett vin inleder man med att studera vinets utseende och doft för att sedan smaka på det.

Den som håller i en vinprovning kallas för Sommelier. Egentligen är Sommelier yrkesbeteckningen för en servitör eller servitris som är ansvarig för vindrycker. Förr i tiden kallades det som idag är Sommelier för vinkypare.

Hur ska man välja Vinprovning i Göteborg?

När du väl har bestämt dig för att gå på en vinprovning i Göteborg bör du fundera på vad för typ av vinprovning du är ute efter. Är du en nybörjare som vill gå på en grundläggande vinprovning eller är du speciellt intresserad av vin från ett särskilt land eller druva? När du analyserat vad du vill ha ut av din provning är det dags att börja leta, enklast kollar du igenom utbudet av vinprovningar i Göteborg i vår samling här.

När man bokar vinprovningar i Göteborg är det bra att veta vad det är man köper. Många upplevelseföretag som exempelvis Upplevelse, Liveit och Lykka säljer presentkort på vinprovningar. Du köper då ett värdebevis och får sedan boka in din vinprovning hos arrangören på ett datum som de erbjuder. Upplevelseföretagen agerar alltså bara återförsäljare och det är arrangören som ansvarar för själva provningen. Ett tips är att höra av sig till upplevelseföretagen innan och fråga lite om arrangören, vart håller de till, hur brukar provningarna fungera, vilka veckodagar brukar de arrangeras på osv.

Om du väljer att boka din vinprovning från ett uteställe kan du ofta antingen köpa ett presentkort och vänta på att en passande provning ska arrangeras, eller så bokar du direkt plats på en provning. När du bokar direkt av ett uteställe så är det lättare att i förväg få information om vinprovningarna då de själva arrangerar.

Var noga med att kontrollera innan du bokar så du inte införskaffar en biljett till en vinprovning på ett datum då du inte kan!

Vinprovning hemma? Testa unika viner med leverans hem till dörren!

Vinoteket är Sveriges ledande vinhandel på nätet och erbjuder hemleverans av expertutvalda viner från hela världen, som inte finns på Systembolaget. Vi hjälper dig att navigera bland vinländer, regioner och druvor i jakten på dina personliga favoriter. Tänk att det kan vara så enkelt och roligt att upptäcka nya viner! Just nu FRI FRAKT på hela sortimentet. Besök oss på Vinoteket.se

Går du i tankarna på att anordna en vinprovning hemma? Kul! Här kommer några värdefulla tips som kommer göra din hemmaprovning till riktig succé.

Tips på vinprovning Göteborg?

Har du tips på en vinprovning i Göteborg? Tveka inte på att kontakta oss, då vårt mål är att samla alla vinprovningar i Göteborg på en och samma plats.

Återställ lösenord