Visar 7 ölprovningar i Göteborg

Ölprovning Göteborg

Letar du efter en bra ölprovning i Göteborg? Här kan du användbar info om Ölprovningar i Göteborg. Exempelvis omdömen, priser och datum för Göteborgs Ölprovningar.

Hur går en ölprovning till?

Vill du få reda på vad du kan förvänta dig av en ölprovning? Ta en titt på youtubeklippet och känn in atmosfären.

Ölprovningar direkt i din e-post

Vill du får mer information om erbjudanden gällande ölprovningar i Göteborg? Vi mailar dig när vi får reda på en bra ölprovning i Göteborg. Skriv upp dig nedan!

Ölprovning Göteborg

De senaste åren har en väldig öltrend växt fram i Sverige i allmänhet och Göteborg i synnerhet. Under de senaste 10 åren har antalet mikrobryggerier mer än tiodubblats och många av de nya har etablerat sig i Göteborgsområdet. Med den framväxande öltrenden och alla nya bryggerier kommer också ett allt större utbud av ölprovningar. Öl är inte längre bara en törstsläckare och berusningsmedel, utan nu är det IPOr och dubbel IPOR, porter och finöl som gäller.

Många pubar och barer erbjuder ölprovningar där man får möjlighet att lära sig mer om denna mytomspunna dryck. Lager, Ale, Porter, IPA, Veteöl och många, många fler termer kan du få lära dig om när du går på provning. Innan du bokar in din ölprovning bör du fråga dig på vilken nivå du vill att provningen ska ligga på. Om du anser dig ha gedigna kunskaper om öl ska du kanske inte gå på en nybörjarprovning utan rikta in dig på en för lite mer erfarna öldrickare. Det finns även provningar som riktar in sig på speciella sorter, produktionsställen osv, utbudet i Göteborg erbjuder det mesta för de flesta!

Hitta rätt ölprovning

När du har en klar idé om hur du vill att provningen ska se ut är det dags att börja spana i vår samlade lista över ölprovningari Göteborg. I listan hittar du två olika typer av återförsäljare,antingen är det ett upplevelseföretag eller en pub/restaurang.

Skillnaden är att upplevelseföretagen, typ Upplevelse, Live It, Great Days etc. endast är förmedlare, de arrangerar inte ölprovningarna själva. Här köper du istället ett presentkort som du sedan kan använda hos någon av deras arrangörer. Se till att kolla upp med återförsäljarna först att det finns datum och ställen som passar dig!

Köper du din provning direkt av en pub/restaurang kan du ofta välja att först precisera vilket datum du vill komma eller så köper du även här ett presentkort som du kan använda på ett datum som passar dig. Kolla upp först vilken arrangör som passar dig bäst utifrån de kraven du ställer på din ölprovning.

Öva hemma

Om du inte känner dig riktigt bekväm i att ge dig ut på en ölprovning på stan i Göteborg kanske du ska ta och köra en liten test-provning hemma först. När du ska genomföra din provning hemma kan du använda dig av den här 4-stegsguiden:

Titta – Ta en paus efter att du hällt upp ölen. Håll upp den (men inte rakt mot en lampa då detta kan förvrida ölets naturliga färg), vrid och vänd på den, försök beskriva dess färg, skumhuvud och konsistens. Är ölen vacker att titta på?

Reta ölet – Skaka lite på glaset så att ölet virvlar lite. Genom att göra detta släpper du ut aromer och stimulerar karboniseringen.

Lukta – Över 85% av det du upplever är genom lukten. Andas genom nästan med två snabba sniff, sen med munnen öppen och slutligen bara genom munnen.

Taste – Nu till den roligaste delen, smaka på ölet! Försök kämpa emot den naturliga instinkten att svälja ned den underbara drycken direkt, behåll vätskan i munnen och låt dina smaklökar göra jobbet. Andas ut ur näsan medan du håller ölet i munhålan, försök återigen att beskriva ölet, hur smakar det, påminner det om nånting annat?

Stora sällskap

Om du ska boka en ölprovning för ett större sällskap, t.ex företaget eller kompisgänget rekommenderar vi att ni tar kontakt med oss direkt. Vi samarbetar med flera skickliga arrangörer av ölprovningar i Göteborg som kan skräddarsy en provning efter era behov. Lyx eller budget, 10 eller 100 hos er eller på lokal, det mesta går att ordna! För mer information kontakta oss här.

Tips på ölprovning Göteborg?

Har du tips på en ölprovning i Göteborg? Tveka inte på att kontakta oss, då vårt mål är att samla alla ölprovningar i Göteborg på en och samma plats.

Det finns även snus och ölprovningar i kombination. De har blivit väldigt populära och man får ofta prova kända märken som general och epok. Men även mindre märken som the lab och skruf är vanligt förekommande under dessa provningar.

Återställ lösenord