Showing 6 beer tastings in Malmö

Beer tasting Malmö

Are you looking for a good beer tasting in Malmö? On Provningslistan you can find useful information about beer tastings in Malmö. For example dates, reviews and prices for many of Malmös beer tastings.

Hur går en ölprovning till?

Vill du få reda på vad du kan förvänta dig av en ölprovning? Ta en titt på youtubeklippet och känn in atmosfären.

Beer tastings direct to your email

Would you like to get offers about beer tasting in Malmö? We will email you when we find a nice beer tasting in Malmö. Sign up below!

Allmän information om ölprovning

Den viktigaste regeln för en ölprovning är att det ska vara intressant men framförallt roligt. Det finns en självklart en seriös/teoretisk sida vad det gäller ölprovningar och detta är oftast det man får lära sig på allmänna ölprovningar. Man ska dock inte glömma att man kan skippa hela den biten och bara samla goda vänner till en ölprovning hemma. Texten nedan kommer dock handla om en den mer seriösare varianten ölprovning där vi fokuserar mycket på teori.

Antal ölsorter man prövar på en ölprovning varierar mycket från provning till provning och man debatterar en del vad som är det ideala antalet ölsorter. Detta gör man p.g.a. att människans förmåga att skilja på olika smaker är begränsad. Det spelar även roll vilket typ av öl man prövar först eftersom olika öl påverkar smalökarna olika. Därför planerar provningsledarna ordningen på ölen väldigt noggrant innan själva ölprovningen börjar.

Många ölprovningar tar även upp ämnet att para öl till mat. När det gäller att välja öl till mat finns det tyvärr ingen enkel regel som exempelvis rött vin till kött. Att para öl till mat handlar mycket om sunt förnuft men även att följa vissa grundläggande regler. På en ölprovning kan följande tre regler komma upp:

Jämföra och boka ölprovning i Malmö

Det finns en del barer och pubar som arrangerar ölprovning i Malmö. Vissa håller öppna ölprovningar och vissa kräver att man är minst 10 personer för att boka en ölprovning. Det finns även organisationer i Malmö som arrangerar ölvandringar och det kan exempelvis ske på ett bryggeri.

I vår lista över ölprovningar i Malmö kan man boka ölprovning på tre olika sätt. I vissa fall agerar vi som direkta återförsäljare och ni kan då boka ölprovningen direkt på vår sida. För att komma till bokningen klickar ni er vidare från vår lista över ölprovningar i Malmö. På nästa sida finns då en längre beskrivningen av ölprovningen och genom att klicka på boka eller köp knappen kommer man direkt till bokningen. Du väljer sedan antalet personer som vill gå på ölprovningen samt vilket av datumet som du vill gå på. I vår ölprovningslista kan du även hitta de upplevelseföretag som säljer presentkort till ölprovningar i Malmö. Detta kan vara ett smart val om man vill ge bort en ölprovning som present vid en speciell tillställning. Det kan vara en rolig present vid exempelvis en födelsedag eller varför inte en svensexa eller möhippa. För attt boka presentkort för ölprovning via upplevelseföretagen, klickar ni på det företaget som ni är intresserade av och ni kommer då direkt till upplevelseföretagets bokningssida för ölprovningen.

Det tredje och sista sättet att boka ölprovning är att göra via själva pubarna/barernas webbsidor. Vi har tyvärr inte samarbete med alla som har ölprovningar men vi vill dock ge er möjligheten att hitta dessa ölprovningar ändå. Nackdelen med att boka ölprovnigen direkt via uteställets webbsida är att man oftast får skicka sina uppgifter via e-post för att sedan bli uppringd. Det kan tyckas vara lite omständigt men vet man att en bar eller pub har väldigt bra ölprovningar är det självklart värt ansträningen.

Tips på beer tasting Malmö?

Har du tips på en beer tasting i Malmö? Tveka inte på att kontakta oss, då vårt mål är att samla alla beer tastingar i Malmö på en och samma plats.

Reset your password